Ronald de Jong  schildert in een zeer persoonlijke stijl .

Zijn kleurrijke werken doen een beroep op het voorstellingsvermogen en de fantasie van de kijker. Levensvragen naar het hoe en waarom, onrecht, twijfels maar ook hoop, berusting en verlossing probeert hij te verwerken in zijn kunst.  

De vormentaal die hij daarbij hanteert, vind zijn oorsprong in de natuur, maar ook elementen uit het Christelijk geloof en monumentale kerken spelen een grote rol.

Veelal organische vormen die hij abstract-figuratief gebruikt, met als techniek : acryl, pastel en olieverf met collageachtige elementen. De huid (textuur) van een schilderij is daarbij meer en meer een zeer belangrijk gegeven.

Naast schilderijen maakt hij gebruik van natuurlijke organische vormen, zoals boomstronken, wortels en boomschors die hij bewerkt en beschildert tot kleurrijke houtsculpturen.Tevens is hij  bezig met digitale bewerking van eigen gemaakte foto,s . Ook hier is de collagetechniek weer te herkennen en zijn liefde voor organische vormen en kleuren . Deze foto,s kunnen worden afgedrukt op Dibond (aluminium)

 

 

Naast  beeldend kunstenaar is Ronald de Jong ook aktief  als  toonkunstenaar (organist, pianist, klavecinist, componist en dirigent).  ( www.ronalddejong.com)

Kortom : "een leven in dienst van de kunst"